Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

EXCURSIE | triënnale van Luik

donderdag 18 oktober 2018 - 09:00 tot 19:00

douaneplein TRANSIT M

MECHELEN

De internationale triënnale voor design en sociale innovatie RECIPROCITY design liège is een uitgelegen moment om de andere kant van het land beter te leren kennen.

“The New (Learning) Objects" is een rondleiding in het Musée de la Vie Wallonne.  Verschillende pedagogische oriëntaties die kenmerkend zijn voor het designonderwijs in Europa zullen worden voorgesteld.  Naast de projecten van de studenten, is het de plaats van de designschool in de maatschappij die zich opdringt als een oefenterrein en het in praktijk brengen van onderwerpen die het sociale, het economische en het culturele samenbrengen.  Designscholen manifesteren zich als een laboratorium voor experiment en onderzoek over het mogelijke, en begeleiden de samenleving in haar evolutie.

“Fragilitas” is een wandeling in het Museum La Boverie.  Fragilitas is een tentoonstelling die bestaat uit drie luiken, elk behandeld door een andere curator, met als doel de reflectie te stimuleren over hoe design nieuwe ervaringen kan creëren en uitdagingen kan omzetten in kansen.  Deze uitdagingen zijn onder andere kwetsbaarheid van ouderen, zieken of mensen met een handicap, precariteit, armoede, en mogelijkheden veroorzaakt door migratiestromen.

groep: 50 personen
begeleiding:
 

p r a k t i s c h:

We vertrekken met de bus aan het Douaneplein Transit M in Mechelen om 9:00 stipt en komen daar rond 19:00 terug aan.
 

prijs: €
inbegrepen: busreis, inkom en rondeidingen
niet inbegrepen: eten en drinken breng je zelf mee of koop je ter plaatse in de beurs.