Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

lunchconcerten

donderdag 14 december 2017 - 12:45 tot donderdag 17 mei 2018 - 13:30

Lange Ridderstraat 44

MECHELEN

Ben je gebeten door klassieke muziek en/of door geschiedenis? Dan kan je de Trouvailles-concerten van Terra Nova (i.s.m. Thomas More) niet missen! Tijdens deze meeslepende 'lecture concerten' treden musicus en musicoloog in dialoog en wijden ze het publiek in in het leven van de componist en zijn muziek. Bij ieder concert wordt bovendien een ander instrument in de kijker gezet.

Verborgen muzikale schatten uit Antwerpen.
De rode draad van de Trouvailles-concerten is de Antwerpse koekenstad in de 18de eeuw. Het is merkwaardig dat veel mensen onze beroemde Antwerpse schilders kennen, maar nooit hebben gehoord van de vele muzikanten die er in dezelfde periode het mooie weer maakten.  Nochtans bezat Antwerpen een groot arsenaal aan getalenteerde componisten.

Hoe komt het dat de ene componist beroemd is en de andere niet? En hoe komt het dat sommige muziek wordt vergeten en andere blijft voortbestaan?

Terra Nova lectures concerts zijn een dynamische combinatie van een concert en een live interview.  David Vergauwen en Vlad Weverbergh loodsen je moeiteloos doorheen de Antwerpse 18de eeuw.

 

p r a k t i s c h:

De concerten vinden plaats op Campus Kruidtuin (Lange Ridderstraat 44, 2800 Mechelen), in de Polyvalente Zaal. De concerten starten telkens om 12u45 en eindigen tegen 13u30.

  • Donderdag 14 december: DE CLARINETTO D'AMORE
  • Donderdag 25 januari: CONCERTO VOOR VIOOL
  • Donderdag 8 februari: ANTWERPSE KLAVECIMBELS
  • Donderdag 8 maart: DE KLAVIER VIRTUOOS
  • Donderdag 19 april: OPERA & TRAVERSO
  • Donderdag 17 mei: DE VIOOLVIRTUOOS

prijs:  Student: €3 . Bestel hier je tickets | Docent of extern: €15. Bestel hier je tickets.

organisatie van Thomas More.  Zit je nog met vragen? Stuur dan een mailtje naar ann.vandepeer@thomasmore.be