Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

PARADISO PRAAT | RETROFIT LAB - VUB

woensdag 01 juli 2020 - 13:00 tot 14:00

cinema PARADISO, zandpoortvest 16

MECHELEN

ALLE ACTIVITEITEN VAN FAYDHERBEACADEMIE ZIJN UITGESTELD

 

RETROFIT LAB - VUB onderzoekt circulaire renovatie van 8 bestaande studentenkoten

Acht bestaande, modulaire studentenkoten op de campus van de Vrije Universiteit Brussel krijgen een make-over als Circulair Retrofit Lab. Een experimenteerplek om circulaire concepten te ontwikkelen met studenten, onderzoekers en bouwpartners.

Dit project geeft ook een impuls aan een circulaire renovatie van de volledige campus, want het toont hoe studentenkoten kunnen worden aangepast aan veranderende noden en functies. Gevelelementen, technieken en interieur zijn (her)monteerbaar, aanpasbaar en herbruikbaar, en er is geen sloopafval.

Met de bouwpartners worden nieuwe businessmodellen ontwikkeld om duurzame bouwmaterialen en installatietechnieken als een dienst aan te bieden. Als deelnemer aan de Green Deal Circulair Aankopen kan de VUB deze initiatieven verder opschalen. De bevindingen van het Retrofit Lab worden in een tentoonstelling voorgesteld in het lab zelf, gepresenteerd als een case van Vlaanderen Circulair, verwerkt in opleidingselementen voor studenten, en verspreid via een projectwebsite, in persartikels en in de vakmedia.

Spreker: Jona Michiels – Procesmanager Innovatie bij Van Roey

 

P R A K T I S C H

Breng je boterhammetjes mee voor deze gratis sessie in cinema Paradiso.
We starten STIPT om 13:00 en stoppen om 13:30

De sessie is gratis, maar je moet verplicht inschrijven. Schrijf je ook tijdig uit wanneer je verhinderd bent en laat de plaats aan een ander want de plaatsen zijn beperkt.

opgepast! gewijzigde datum 

Vergelijkbare evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen om weer te geven.