Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

STUDIETRIP | KUNST & ARCHITECTUUR IN BRUGGE

woensdag 23 oktober 2019 - 11:00 tot 18:00

station Brugge

BRUGGE

Deze dag brengen we door in Brugge.

Driejaarlijks brengt Triënnale Brugge hedendaagse kunst en architectuur naar de binnenstad. Een tijdelijk moment, waarbij interventies van nationale en internationale namen een parcours vormen doorheen de stad en je de werelderfgoedstad met andere ogen laten bekijken. Maar er is meer. Brugge telt heel wat verborgen (en minder verborgen) werken die permanent deel uitmaken van het stadspatrimonium. Bijzondere hedendaagse monumenten of vernieuwende architectuurprojecten die zichtbaar zijn vanop de openbare weg, als bakens in het stedelijke weefsel.

We bekijken enkele van deze interventies tijdens de rondleiding Ontmoeting met kunst in de stad.
In een parcours langs straten, pleinen en bruggen, houden een aantal experten halt bij een selectie permanente hedendaagse projecten in het huidige stedelijke weefsel. Zowel verstilde verbeeldingen van kunstenaars als nieuwe ingrepen van architecten komen aan bod. Tijdens de tour maken we kennis met inspirerende figuren en spannende verhalen.

 De wandeling eindigt in De Republiek waar je lekker kan lunchen, maar daar is iedereen vrij in.

Daarna bezoeken we het Concertgebouw dat ruimte biedt aan allerlei culturele voorstellingen. Het ontwerp van Robbrecht & Daem architecten omvat een akoestische ruimte en straalt een zekere monumentaliteit en transparantie uit. We volgen een rondleiding doorheen het gebouw.

Het programma stopt hier, maar wie zin heeft kan die avond ook een van de beste dansvoorstellingen booken in het mooie concertgebouw van Brugge. 
Een ticket voor de voorstelling  Inoah van Bruno Beltrão / Grupo de Rua boek je zelf online.

 

begeleiding: Ilze Quaeyhaegens (gaat daarna ook naar de dansvoorstelling)

 

P R A K T I S C H:

trip: we spreken af in het station van Brugge om 10:35. Hier kan je geraken met de trein uit Mechelen van 9:14. Check de mogelijkheden online op https://www.belgiantrain.be. We stappen dan onmiddellijk naar onze plaats van afspraak want de rondleiding strat daar om 10:45 aan de voorzijde van de Stadsschouwburg (Vlamingstraat 29, 8000 Brugge).
Bewaar je tickets, want je kan ze bundelen per minstens 6 studenten en zo 100% de prijs van het ticket terugkrijgen bij STUVO (meer info later)
We sluiten hier terug af rond 18:00.

prijs: € 5
STUVO past de andere helft bij voor onze studenten, dankjewel STUVO !
voor alle andere mensen die graag deelnemen kost de trip €10
inbegrepen: gidsbeurten 
niet inbegrepen: vervoer, eten en drinken
Wil je graag naar de voorstelling in het Concertgebouw, dan boek je zelf je tickets.

tip: doe stevige stapschoenen aan en  breng je studentenkaart mee!