Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

STUDIETRIP | Parijs

vrijdag 19 oktober 2018 - 07:00 tot zondag 21 oktober 2018 - 18:00

douaneplein TRANSIT M

MECHELEN

Zo is er spektakel in het gloednieuwe Vuitton-museum (Gehry) waar de architectuur de aanwezige kunst ver overtreft.

Zo brengen we een nachtelijk bezoek aan La Défence, zeg maar het Parijse ‘Manhattan’.

Zo wagen wij ons in de groezelige banlieue op zoek naar een bombastische postmoderne woonwijk Les Espases D’Abraxas die model stond voor een decor in de Hunger Games (Bofill).

Zo doorkruisen we wel drie shoppingmalls: de befaamde Le Printemps en Galeries La Fayette uit de belle époque, maar ook het recente Beaugrenelle nabij de Eiffeltoren.

Een hoogtepunt is ongetwijfeld de rondleiding in wellicht de beroemdste en mogelijk ook de grootste opera ter wereld: de 19de-eeuwse Opera Garnier.

We bezoeken ook de ‘nieuwe’ nationale bibliotheek die verrast met zijn Jurrasic Park-achtige binnentuin.

Wat de beroemde musea als het Louvre, Gare d’Orsay en Quai Branly betreft: we doorkruisen de gebouwen maar hebben enkel oog voor de architectuur. Wie betrapt wordt op het werpen van een blik op de schilderijen of beeldhouwwerken zal streng bestraft worden!

Ten slotte nog wat losse eindjes: we bezoeken ook nog de Fondation Cartier, Les Halles, het Centre Pompidou en het Maison La Roche, een woning van Le Corbusier.

Uitrusten doen we in het Parc de la Villette, een reconversie-project op een oude industriële site: het is een groot park, met een 19de-eeuwse ijzer- en glashal, een wetenschappelijk museum (soort Technopolis), een concertzaal, een muziekinstrumentenmuseum, een nog grotere concertzaal, maar geen van die attracties worden bezocht. Het is er enkel toegestaan om languit in het gras te liggen en u te laven aan mojito’s!

Interesse? schrijf je dan snel in...

groep: 40 personen | We richten ons voornamelijk naar de studenten van Toegepaste Architectuur, maar andere studenten zijn uiteraard ook welkom
begeleiders: Christiaan Mees en bart Milon

 

p r a k t i s c h :

We vertrekken met de bus op vrijdag 19 oktober aan het Douaneplein, Transit M in mechelen om 7:00 stipt en komen daar zondag terug aan tegen 18:00.
We zitten een tijdje in de bus, voorzie dus wat eten en drinken voor onderweg.

prijs: €165, onder voorbehoud van kleine wijzigingen tot dinsdag 25/09, inschrijven kan vanaf woensdag 26/09.
​STUVO past voor deze trip €50/pp bij, daarom is deze prijs zo scherp, dankjewel STUVO!
inbegrepen: overnachtingen in hotel GENERATOR, ontbijt, inkom in Fondation Louis Vuitton, Fondation Cartier, Opéra Garnier en de Gare d'Orsay.
niet inbegrepen: lunch en avondmaal, metrotickets aan €5.80/dag, inkomtickets resterende musea ongeveer  €12/pp