Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

STUDIETRIP | Venetië

woensdag 15 november 2017 - 16:00 tot zaterdag 18 november 2017 - 16:00

Generator Hotel

VENETIE / ITALIE

Het doel van deze studiereis is de Ventiaanse kunstbiënnale. Kenners en liefhebbers spreken er allemaal vol lof over en onze beide gidsen hebben de tocht reeds gescout en kunnen dat beamen.
We bezoeken de biënnale en de verschillende locaties in het centrum, genieten van het moois en het lekkers van Venetië en laten ons meeslepen door de rijke geschiedenis van deze stad.

groep: 46 deelnemers maximum
begeleiding: Kris Mees, Annick de Waal, Piet Vandewalle en Linda De Ruijter

p r a k t i s c h :

Reis:
Iedereen reist zelf naar Venetië met het vliegtuig, busje, trein of de auto,...
De goedkoopste oplossing is vliegen (tussen de €60-€100 heen en terug met Ryanair of Brussels Airlines) op een van de twee luchthavens van Venetië.
Daar neem je dan het openbaar vervoer naar het centrum:
-vanuit Treviso is dat de bus €44 heen en terug
-vanuit Marco Polo is dat de veerboot voor €27 heen en terug, of de bus €16 retour

Je koopt best een openbaar vervoerskaart: voor studenten (tot 29jaar) is dat de Rolling Venice kaart voor 3 dagen aan €28. Deze pas heb je nodig om aan het hotel en aan alle musea te geraken, want we slapen op een eiland. Makkelijk ter plaatse te kopen aan de rode stand van ACTV, aan de Piazza Roma.

Afspraak op woensdag 15 november  om14u in het hotel Ostello Venezia  by Generator | Fondamenta Zitelle 86 voor de start van het programma.
- multi-kamers van 5-14 personen/kamer (kamerverdeling via fB later na inschrijving)
- alle dagen ontbijt inbegrepen

Programma:
Op de eerste dag bezoeken we locaties in de stad.
Elke ochtend vertrekken we samen met de boot voor een gezamenlijke start van het bezoek aan de Biënnale, dat noemen we de MUST SEE.
Voor de avonden en de laatste dag krijg je tips mee van de dingen die je vrij kan bezoeken COMPLETELY FREE  of kan je samen met de begeleiding het programma aflopen, dat noemen we de COME WITH ME items.

Bij de MUST SEE staan beide locaties van de Biënnale de Giardini en het Arsenale én Palazzo Fortuny op het programma.

Verder kan je het programma aanvullen met het Pallazzo Grassi, Punta Dogana (Tadao Ando), vele locaties van de Biënnale, San Marco, Rialto, de wandeling door de stad of de boottocht naar de lagune en nog vele andere, we geven je plannetjes en tips mee of je loopt met ons mee.

Ons programma sluit af op zaterdag 18 oktober, de begeleiders vliegen zaterdagmiddag terug naar huis. Blijf je zelf liever langer in Venetië (of kom je al vroeger), dan moet je zelf een kamer bijboeken.

Kostprijs:
€165 per student I&D van Thomas More | €180 voor alle anderen | maximum 46 deelnemers.
-inbegrepen: hostel, 3x ontbijt, inkom van de Biënnale, Palazzzo Fortuny.
-niet inbegrepen: vervoer naar Venetië en terug, lunch en avondmaal, openbaar vervoer naar vliegveld, je waterbus-abonnement voor 3 dagen.

Voor wie liefst met dezelfde vlucht meegaat met de begeleiders, zij vliegen met Brussels Airlines SN3201 op Marco Polo . Voor deze trip maken we ook een fB groep aan tussen de ingeschrevenen voor alle verdere info, bijkomende tips etc....

Voor wie het niet duidelijk is hoe je je bootvervoerskaart koopt: de maatschappij die die kaarten verkoopt heet ACTV, er staan ticketmachines aan de verschillende bootstations in Venetië. Online vind je er alle informatie over: http://www.veneziaunica.it/en/content/rolling-venice. Deze 'rolling Venice' kaart is de goedkoopste optie voor studenten en met die drie dagen kom je net toe als je even lang blijft als onze trip voorstelt, blijf je langer of kom je al vroeger, dan moet je ens verder kijken op die site. De ingangstickets die voorzien zijn, hoef je niet te kopen, bijkomende tickets kan je ook op die kaart boeken, maar je kan ook ter plaatse  nog beslissen.

 

NIEUWS!
Er werden extra plaatsen vrijgemaakt voor de reis naar Venetië