Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

STUDIETRIP | Venetië

dinsdag 16 oktober 2018 - 11:00 tot vrijdag 19 oktober 2018 - 20:00

Via Ortigara

MESTRE VENICE

Het doel van deze studiereis is de Ventiaanse architectuurbiënnale. 

Yvonne Farrell & Shelly McNamara zijn de curatoren van deze editie van de architectuurbiënnale in Venetië. Opnieuw worden het Arsenale en de Giardini omgetoverd tot één grote architectuurbelevenis. De titel van deze editie is FREESPACE en toont aan het grote publiek ideeën, gebouwen en concepten met essentiële kwaliteiten voor het leven. Laat je inspireren door nieuwe technieken, moduleringen, materialen en de schoonheid van architectuur in dit prachtige kader.
We bezoeken de biënnale en de verschillende locaties in het centrum, genieten van het moois en het lekkers van Venetië en laten ons meeslepen door de rijke geschiedenis van deze stad.

Op de eerste dag bezoeken we locaties in de stad.
Elke ochtend vertrekken we samen met de trein/bus en de boot voor een gezamenlijke start van het bezoek aan de Biënnale, dat noemen we de MUST SEE.
Voor de avonden en de laatste dag krijg je tips mee van de dingen die je vrij kan bezoeken COMPLETELY FREE  of kan je samen met de begeleiding het programma aflopen, dat noemen we de COME WITH ME items. 
Bij de MUST SEE staan beide locaties van de Biënnale de Giardini en het Arsenale én bezoek met gids aan de Olivetti shop, ontworpen door Scarpa, en een bezoek aan het Isola di San Giorgio Maggiore en bezoeken de tentoonstelling: Santa Sede /Holy See op het programma.
Verder kan je het programma aanvullen met het Pallazzo Grassi, Palazzo Fortuny,  Punta Dogana (Tadao Ando), vele locaties van de Biënnale, San Marco, Rialto, de wandeling door de stad of de boottocht naar de lagune en nog vele andere, we geven je plannetjes en tips mee of je loopt met ons mee.

groep: 25 personen
begeleiding: Linda De Ruijter & Guy Foulon

p r a k t i s c h :

Iedereen reist zelf naar Venetië met het vliegtuig, busje, trein of de auto,... De goedkoopste oplossing is vliegen (tussen de €60-€100 heen en terug met Ryanair of Brussels Airlines) op een van de twee luchthavens van Venetië.
Wie niet graag alleen reist, kan dezelfde vlucht boeken als de begeleiders op de luchthaven Marco Polo: 16 oktober 10u05 - SN 3201 Brussels Airlines, 19 oktober 16u50 - SN 3206 Brussels Airlines.

Afspraak op dinsdag 16 oktober om14u in het ANDA VENICE HOSTEL, Via Ortigara 10, 30171 Venice Mestre (dit is op het vaste land) voor de start van het programma.
Ons programma sluit af op vrijdag 19 oktober, de begeleiders vliegen vrijdagmiddag terug naar huis. Blijf je zelf liever langer in Venetië (of kom je al vroeger), dan moet je zelf een kamer bijboeken.
Je slaapt in multi-kamers van 9 personen/kamer (kamerverdeling later na inschrijving). Bedlinnen is inbegrepen, handdoeken moet je zelf meebrengen.
Voor deze trip maken we ook een fB groep aan tussen de ingeschrevenen voor alle verdere info, bijkomende tips etc....

prijs: €100, onder voorbehoud van kleine wijzigingen tot dinsdag 25/09, inschrijven kan vanaf woensdag 26/09.
STUVO past voor deze trip €50/pp bij, daarom is deze prijs zo scherp, dankjewel STUVO!
inbegrepen: toegangsticket voor de architectuurbiënnale, rondleiding bij Olivetti, overnachtingen en ontbijt.
niet inbegrepen: vervoer naar Venetië en terug, lunch en avondmaal, openbaar vervoer naar vliegveld, je waterbus-abonnement voor 3 dagen.

Je koopt best een openbaar vervoerkaart: voor studenten (tot 29jaar) is dat de Rolling Venice kaart voor 3 dagen aan €28. Deze pas heb je nodig om aan het hotel en aan alle musea te geraken. Makkelijk ter plaatse te kopen bij ACTV of online.
http://www.veneziaunica.it/en/content/rolling-venice Deze 'rolling Venice' kaart is de goedkoopste optie voor studenten en met die drie dagen kom je net toe als je even lang blijft als onze trip voorstelt, blijf je langer of kom je al vroeger, dan moet je ens verder kijken op die site. De ingangstickets die voorzien zijn, hoef je niet te kopen, bijkomende tickets kan je ook op die kaart boeken, maar je kan ook ter plaatse  nog beslissen. (zie meer info op de site)
Het vervoer van de luchthavens naar Venetië regel je zelf ter plaatse: vanuit Treviso is dat de bus €44 heen en terug, vanuit Marco Polo is dat de veerboot voor €27 heen en terug, of de bus €16 retour.