Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

VILLA EMPAIN | BRUSSEL

dinsdag 19 november 2019 - 10:00 tot 17:00

Franklin Rooseveltlaan 67

BRUSSEL

We bezoeken met een deskundige gids een pareltje van art deco-architectuur, de Villa Empain, gerealiseerd door de architect Michel Polak in 1931. De bouwheer, de schatrijke baron Empain, heeft slechts een paar jaar plezier beleefd aan zijn residentie. Na een bijna-doodervaring besliste hij zijn leven te wijden aan liefdadigheid en hij schonk zijn villa aan de Belgische Staat, ten behoeve van de nabijgelegen kunstopleiding La Cambre. De toenmalige directeur Henry Van de Velde en zijn opvolger Herman Teirlinck mochten er een museum voor decoratieve kunsten inrichten.  De tentoonstellingen die er vandaag worden georganiseerd laten we uiteraard niet links liggen.

begeleiders: Dirk Pauwels, Veerle Muermans, Filip Claes
aantal deelnemers 25

p r a k t i s c h:

We spreken af ter plaatse Franklin Rooseveltlaan 67 – 1050 Brussel.
Reis per tram: Tram 25 –Tram 8 (halte Solbosch)
Reis per bus: Bus 71 (Halte ULB)
Er is ook voldoende mogelijkheid om dicht bij de Villa te parkeren (Franklin Rooseveltlaan en Victorialaan). Vergeet je parkeerschijf niet.

Website: https://www.villaempain.com/nl/