Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
woensdag 15 april 2020
we delen je even mee dat er morgen, donderdag 16 april, een live sessie wordt georganiseerd door Acrylic One zelf, hier is de link van fB: https://www.facebook.com/events/2855261524556447/
woensdag 11 maart 2020
om het risico op verspreiding van het corona virus te vermijden, heeft Thomas More beslist om alle activiteiten tijdelijk op te schorten.
woensdag 29 januari 2020
Dit jaar is [W]interieur  een beetje T[W]interieur , want op 20/02/2020 start de twintigste editie van de jaarlijkse lezingenreeks van de unit Interieur, Design en Architectuur van Thomas More - hogeschool. [W]interieur staat garant voor vier winterse donderdagavonden met sprekers die de Belgische en de internationale design-, interieur- en architectuurwereld kleur geven. De lezingen beginnen om 20h en zijn gratis, maar online inschrijven is verplicht. zoals altijd: Wel, kom!
woensdag 15 januari 2020
2019 hebben we afgesloten met een heuse Space Quiz. Hartelijk dank aan iedereen voor de sfeer en gezelligheid, proficiat aan de winnende teams. 2020 is gestart, naar jaarlijkse traditie met examens en jury's, hoogtijd om uit te kijken naar leuke evenementen...
maandag 25 november 2019
De reisweek zit er op en de instagrampagina @ideamechelen stond roodgloeiend. Nieuwe ideeën zijn binnengestroomd, goesting in overvloed om er weer helemaal tegenaan te gaan !
vrijdag 18 oktober 2019
Er is veel vraag naar deze reis en sommige studenten kochten zelfs al een ticket (deuh !). Daarom bekijken we de optie om de groep met 12 studenten uit te breiden. Wie interesse heeft en wie al een ticket kocht, gelieve contact op te nemen met ilze.quaeyhaegens@thomasmore.be. We zien het niet zitten dat studenten zonder inschrijving en zonder verzekering zomaar zouden aansluiten bij de groep. Ofwel gaan we samen, ofwel is er geen enkel verband. Liever samen wat ons betreft...
vrijdag 11 oktober 2019
Een paar tips om vlot in te schrijven. LEES DIT AANDACHTIG VOOR JE ER AAN BEGINT.
donderdag 10 oktober 2019
Kamp C daagt architecten en ontwerpers uit om 3D printen in de bouwsector te integreren. Het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie gaat met een wedstrijd op zoek naar creatieve ontwerpen die 3D printbaar zijn. De beste inzendingen maken kans op een 3D Print Award!
dinsdag 08 oktober 2019
Jullie worden ongeduldig, dat is begrijpelijk ! We maken ons sterk dat donderdagavond alle info en prijzen 100% online zullen staan. We gaan dan ook bij elk van de evenementen van de reisweek duidelijk aangeven wanneer de inschrijvingen starten. wellicht zullen de meeste zondag om 10:00 opengaan.
maandag 07 oktober 2019
Woensdag worden we meegenomen doorheen het jazzlandschap. Door een te drukke agenda zal Benjamin Boutreur vervangen worden door saxofonist Erik Bogaerts.
donderdag 03 oktober 2019
Omwille van huidige internationaal politiek rumoerig klimaat rond Iran hebben we beslist de Iran-reis uit te stellen.
dinsdag 01 oktober 2019
Dag iedereen, niet panikeren, de reisweek is volop in de maak, de gegevens worden stelselmatig aangevuld, maar er ontbreken nog offertes uit het buitenland om de bedragen te kunnen publiceren. We werken eraan. Je mag tegen het einde van het weekend verwachten dat de info (hopelijk) volledig is, we zullen het hier aankondigen. Daarna krijg je nog enkele dagen bedenk- en planningstijd alvorens de inschrijvingen worden opengezet. Nog heel even geduld dus ...
donderdag 26 september 2019
We nemen een vliegende start met faydherbeACADEMIE. Wegens groot succes wordt er een extra sessie ingericht voor de trip doorheen Mechelen op woensdag 9 oktober om 13:00.
woensdag 11 september 2019
We maken ons sterk te bouwen aan een betere wereld en willen daar actief aan bijdragen. We geloven in de kracht van ons team dat een verschil kan maken. Om een betere toekomst te maken, moeten we de wereld kennen. De wereld rondom ons, maar ook onze geschiedenis. Want door de kennis van verleden en heden, krijgen we zicht op de toekomst.
woensdag 20 maart 2019
kom je donderdag ook naar de laatste [W]interieuravond van het 19de seizoen?
woensdag 06 maart 2019
Met meer dan 180 aandachtige luisteraars zetten we de 19de editie in van onze lezingenreeks [W ]interieur. Manu Vollens van SWITCHR deed de aftrap van de reeks met een theoretische lezing rond design en circulatiteit. Nu donderdag verwachten we meer dan 250 mensen voor BCArchitects uit Brussel.
vrijdag 18 januari 2019
We blikken kort terug naar de resultaten van de kerstquiz als opsteker voor de examens. Jullie waren ALLEMAAL fantastisch !
dinsdag 11 december 2018
De inschrijvingen voor de quiz rollen binnen: al 20 teams schreven zich in met hun 8-koppige bemanning. De plaatsjes worden schaarser en schaarser...
maandag 19 november 2018
Voor het primeurbezoek aan het spiksplinternieuwe provinciehuis van xeveer De geyter en het hippe pakt in het Groen kwartier zijn er nog een paar tickets. Schrijf snel in !
dinsdag 06 november 2018
Nog een paar tickets te verkrijgen voor de trip naar het innemende klooster van DomHans van der Laan om de stilte en de architectuur te voelen. Inschrijven tot 11/11. En nog een paar plaatsjes voor het gloednieuwe provinciehuis en het vernieuwende PAKT. Inschrijven tot 18/11.
zaterdag 20 oktober 2018
Hoi, studente Pauline r0755575@student.thomasmore.be zoekt een.overnemer voor haar ticket.
donderdag 11 oktober 2018
Door een ongeval is er een plaats naar Berlijn vrijgekomen,....... iemand interesse?
maandag 08 oktober 2018
De laatste tickets vliegen de deur uit ! Woensdag sluiten we alle inschrijvingen, maak dus vlug gebruik van de laatste plaatsjes.
donderdag 04 oktober 2018
Er zijn 25 plaatsen bijgemaakt voor Eindhoven lieve mensen !!
zaterdag 29 september 2018
op vraag van de studenten werd een extra workshop SMARTPHONEFOTOGRAFIE ingelast en een extra bus naar Kortrijk. Fijn dat iedereen zo enthousiast is !
woensdag 26 september 2018
Dat kan straks, woensdag 26/09 vanaf 18:00. Dan gaan alle registers open en kan je naar hartelust inschrijven. We sluiten alle inschrijvingen af op 7/10 om 18:00, dus uitstellen is geen optie.
vrijdag 14 september 2018
klaar voor de opening van Balance, een tentoonstelling vol prototypes, maquettes en tekeningen van de internationale designwedstrijd ism Havana Cuba. Komt dat zien in het kader van Brussel Design September !
vrijdag 11 mei 2018
Ze zijn bekend: de winnaars van onze internationale designwedstrijd! Bas Pattyn uit België en Claudia Escudero Merlo, Eliany Rodríguez Morales, Yolanda Herrera Raola en Mileydis Espinosa Rodríguez uit Cuba vielen in de prijzen.
donderdag 03 mei 2018
Studenten die er bij waren kunnen getuigen dat het een boeiende dag was langs het échte interieurleven. Dank aan Beveka en Bulo.
vrijdag 23 maart 2018
Onze documentatiecel en FabLab-ruimte achteraan in de tuin verhuizen. De bibliotheek komt erbij. Dat betekent dat we de campus anders zullen inrichten. We willen de nieuwe Documentatiecel_XL onderbrengen in Auditorium Faydherbe, het lokaal over het brugje dus. Wij zouden het fantastisch vinden om deze inrichting uit te besteden aan een interieurvormgevingsbureau van een oud-student.
woensdag 07 februari 2018
Op Bad, de kunst- en designbeurs in het ICC in Gent, van 8 tot en met 11 februari, is Thomas More goed vertegenwoordigd. Huidige studenten Meubelontwerp, studenten Open Hoger Onderwijs Interieurvormgeving en een serieuze lading oud-studenten zijn er aanwezig. Hou jullie ogen open voor al deze kanjers. PS: Pas op voor de hond aan de ingang!
vrijdag 02 februari 2018
Meer dan dertig studenten onthulden hun tafel voor hun idool of anti-idool op de campus Lucas Faydherbe.
vrijdag 19 januari 2018
Internationale studenten Service Design van Thomas More stellen hun ontwerpvoorstellen voor meer kunst in woonzorgcentrum De Lisdodde in Mechelen voor.
vrijdag 12 januari 2018
Valérie De Belder, oud-studente van Interieurvormgeving Thomas More was een van de internationale studenten die Delaktig, het nieuwe sofabed van Tom Dixon en Ikea, mocht personaliseren. Ze stelde het gisteren samen met andere studenten voor aan de pers.
vrijdag 01 december 2017
Kringwinkel Mechelen en studenten Meubelontwerp van Thomas More stellen inspirerende upcycling-ideeën voor in een vitrine-expo.
donderdag 23 november 2017
Heleen Dhooge, een studente Open Hoger Onderwijs Interieurvormgeving viel in de prijzen op de Schrijnwerk Award. De trofee komt richting Campus Lucas Faydherbe.
zaterdag 11 november 2017
In Cardiff overhandigde Jan Peumans, de voorzitter van het Vlaamse parlement op 9 november 2017 een unieke stoel in de Welsh Assembly. Die stoel werd bedacht én gemaakt door studenten Meubelontwerp van de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Ter ere van Hedd Wyn.
vrijdag 27 oktober 2017
Ga je komend weekend naar Eindhoven om er de laatste dagen van de Dutch Design Week mee te pikken? Vergeet dan zeker niet langs te gaan bij de studenten en oud-studenten van Thomas More Interieur & Design.
dinsdag 24 oktober 2017
Na de herfstvakantie is het tijd voor inspiratie! Tussen 12 en 17 november zijn er flink wat uitstappen gepland: naar Cuba, Venetië, Basel en Berlijn bijvoorbeeld. Maar ook naar toonaangevende musea, naar de backstage van interessante bedrijven en naar toparchitecuur in steden in ons land of vlak over de grens. Zelfs naar sfeervolle parken in prachtige herfstkleuren! Wie nog niet ingeschreven is: check de evenementen hier op de website. Kom uit je kot en pick your favourite!
donderdag 19 oktober 2017
Kies vlug je bestemming uit, want meer dan dit wordt het niet: op = op.
vrijdag 06 oktober 2017
Er zijn extra plaatsen vrijgemaakt voor de reis naar Basel en Venetië. En er is een plaatsje voor Berlijn vrijgekomen.
woensdag 04 oktober 2017
Reisorganisator Liesbet Lemmens kickte de kick-off dag off. Tweehonderdtal studenten en docenten luisterden geboeid. Wij vatten de lezing in tien stellingen samen.
woensdag 04 oktober 2017
woensdag 4 oktober is de kick-off dag voor het CUBA jaarthema, en je zal het geweten hebben !
woensdag 27 september 2017
Na een drukke dag bezoeken, is het vatje vol.
vrijdag 15 september 2017
de kop is eraf !
vrijdag 15 september 2017
Op vrijdag 15 openen we officieel het nieuwe academiejaar 2017-2018.
zaterdag 24 juni 2017
Op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni tonen we ons van onze beste kant op de eindejaarstentoonstelling.
woensdag 03 mei 2017
Ben je trots op je huidige of je vorige project, heb je een superschets gemaakt, is je maquette uitzonderlijk goed gelukt of wil je iets wat je in de opleiding hebt gemaakt met ons delen?
donderdag 16 maart 2017
Speciaal voor ons, helemaal uit het hoge Noorden ... Claesson Koivisto Rune.
woensdag 01 maart 2017
Wie in de tropische sfeer wil blijven, die neemt zeker deel aan deze wedstrijd ! "balance | crossing borders" is een internationale designwedstrijd waarin we samen met onze Cubaanse partners zoeken naar een gepaste (en brede) interpretatie van de schommelstoel. Hier vind je alvast de briefing:
woensdag 01 maart 2017
Na een grote opkomst vorige week voor de eerste lezing uit de reeks [W]interieur, verwachten we aanstaande woensdag weer iedereen op post.
woensdag 22 februari 2017
De kop is er af ! De 17de editie van de lezingenreeks omtrent interieur & design op onze campus Lucas Faydherbe werd ingeleid door Studio Dott.
zaterdag 24 december 2016
We sloten het eerste semester af met een heuse KNAL ! en daar zijn we trots op...
donderdag 22 december 2016
Vanavond strijden 30 teams van 8 voor de titel.
donderdag 24 november 2016
jaarlijks alumni-moment Interieur&design Machelen
donderdag 17 november 2016
Het aantal beroemde designmerken dat Piero Lissoni vroeg om producten voor hen te ontwerpen, is bijna eindeloos. Onlangs tekende de Italiaan nog het ontwerp voor de revolutionaire Knoll Avio Sofa. Donderdag 17 november gaat hij met Demetrio Apolloni, CEO van Knoll, in debat over design. En u kan er bij zijn!
vrijdag 21 oktober 2016
Een van de mogelijke studiereizen ging richting berlijn om er de stad, de cultuur en de subculturen te ontdekken.
donderdag 20 oktober 2016
We bezochten de architectuurbiënnale in Venetië, proefden van de stad van de gondels en genoten van de zon en de prachtige architectuur.
donderdag 20 oktober 2016
Tijdens de reisweek trok 2IV massaal naar Noord Frankrijk om er de kuntschatten en de pareltjes van architectuur te bewonderen.
vrijdag 14 oktober 2016
En de (oud-)studenten vallan alweer in de prijzen !
donderdag 22 september 2016
Unieke kans om voor een spotprijs naar topjazz te gaan luisteren in een fantastisch inspirerende zaal van het Brusselse Flagey !
woensdag 21 september 2016
De Italiaanse ontwerper Gaetano Pesce kan terugblikken op een veertigjarige, boeiende carrière als architect en designer. Hij geeft een lezing in Flagey, een absolute aanrader !
woensdag 21 september 2016
Omdat de vraag groot is, onderzoeken we momenteel of er nog een groep kan worden bijgemaakt voor de studiereis naar Berlijn.
woensdag 21 september 2016
Wie nog graag meegaat naar Venetië, maar te laat was voor de eerste lichting, heeft geluk. Er zijn, naast de mensen die zich inschreven op de wachtlijst, nog 8 extra plaatsen voor deze reis.
woensdag 21 september 2016
De studenten Anastasia Tasoula Kontzes en Angelo Blythe die vorig jaar een project indienden voor de Guardian Glass Design Challenge wonnen de eerste prijs.
dinsdag 20 september 2016
Culture Club is een talkshow waarin Sofie lemaire en bent Van Looy met een open, gretige en nieuwsgierige blik kijken naar cultuur en de culturele actualiteit. Kom eens langs en maar één van de opnames mee, live in Antwerpen.
maandag 19 september 2016
antwerp.works brengt op 30 september en 1 & 2 oktober installaties, events en verhalen rond creatief ondernemen.
vrijdag 16 september 2016
Donderdag voor OHO en vrijdag voor de dagopleidingen: de officiêle opening van het acdemiejaar 2016-2017.
vrijdag 16 september 2016
Philipp Thonet is een 5e generatie afstammeling van Michael Thonet en sinds 1989 is hij actief betrokken bij het bedrijf. Hij geeft een lezing over het werk en de filosofie van het bedrijf in het kader van Brussel Design September.
donderdag 15 september 2016
Op dinsdag 4 oktober is er een trendseminarie met 3 trendwatchers: Francq Colors, Herman Konings en Trendwolves.
donderdag 18 augustus 2016
De studenten van OHO-IV stellen hun werk tentoon op de Dutch Design Week in Eindhoven. Komt dat zien....
donderdag 16 juni 2016
Gisteren kende AR Metallizing – wereldleider in de productie van gemetalliseerd papier – een VOKA Bryo beurs én een geldbedrag toe aan Laura Melis, tweedejaars studente van de opleiding Interieur & Design van de Mechelse Hogeschool Thomas More.
woensdag 08 juni 2016
In Vorm, zowel de studenten als hun prototypes! Een weekend lang stellen ze hun prototypes met trots voor aan het grote publiek. Kom genieten van hun werk met een drankje, muziek en een goede sfeer!
woensdag 08 juni 2016
Bij deze bent u van harte uitgenodigd op onze eindejaarstentoonstelling.
donderdag 26 mei 2016
Vanavond overhandigde DRISAG aan twee studenten VOMO een fantastische prijs: twee ontwerpen worden opgenomen in het gamma van de meubelfabrikant. meer dan redenen genoeg om te feesten !
donderdag 05 mei 2016
Vectorworks Summercamp is een gratis Vectorworks-trainingsdag voor ontwerpstudenten.
zondag 01 mei 2016
Voorbereidingen voor DE INVASIE in Antwerpen.
donderdag 17 maart 2016
Met de vier avonden achter ons, blikken we nu al terug op allemaal top-avonden: interessante sprekers, boeiende aanpak in ontwerpen, inspirerend en ook alle vier gezellig.
vrijdag 04 maart 2016
Ondanks de start in de gietende regen en het vastzitten in de lift, werd het een topdag waarin we interessante mensen ontmoetten op interessante plaatsen.
donderdag 17 december 2015
Voor de vierde editie van de QUIZ kwamen 20 teams aan de start. Teams van studenten, oud-studenten en van lectoren streden zij aan zij voor de roem.
Een inspirerende middag in de materialenbibliotheek van matériO in Brussel. Het voelde aan als een bende losgelaten kinderen in een snoepwinkel. Vol nieuwe en frisse ideeën keren we terug en weten we weer dat we een abonnement hebben op de databank via de bibliotheek.
Voor de vierde editie van de QUIZ kwamen 20 teams aan de start. Teams van studenten, oud-studenten en van lectoren streden zij aan zij voor de roem.
Wil je weten hoe het staat met je parate kennis omtrent interieur & design, heb je voeling met architectuur, materialen en kunst, kom dan naar de vierde editie I&D-quiz op 17 december 2015 op onze campus Lucas Faydherbe in Mechelen, dé afsluiter van het jaar.
Heb je tijd om een pendel te nemen, ga dan zeker kijken naar de mooie witte villa van Victor Bourgois waar je het werk kan zien van oud-studenten.
Dit academiejaar kregen de laatstejaarsstudenten Interieur & Design van Thomas More de kans om samen te werken met technici, productontwikkelaars en designers van IKEA of Sweden, die de producten ontwerpen en ontwikkelen voor alle IKEA winkels wereldwijd.