Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

Co-creatie voor Ikea x Tom Dixon
vrijdag 12 januari 2018

Valérie De Belder, oud-studente van Interieurvormgeving Thomas More was een van de internationale studenten die Delaktig, het nieuwe sofabed van Tom Dixon en Ikea, mocht personaliseren. Ze stelde het gisteren samen met andere studenten voor aan de pers.

Tijdens het ontwerpproces, beslisten IKEA en Tom Dixon om van de delaktig sofa en bed serie, een sof een open-source project te maken. Bedoeling is immers dat elke klant zijn of haar eigen versie van het sofabed kan bedenken. Om dat extra in de verf te zetten, nodigden ze 75 designstudenten van over de hele wereld uit om frisse ideeën te brengen, wat resulteerde in vernieuwende accessoires. Een van die studenten die een plaats veroverde in die workshop in het prestigieuze Royal College of Art in Londen was de Belgische Valérie De Belder. Zij studeert momenteel Interieurdesign aan dat Royal College of Art in Londen, maar ze studeerde in 2014 af als Interieurvormgever aan Thomas More Hogeschool.

Geïnspireerd door het collaboratieve karakter, startte Valérie een samenwerking met Derek, een medestudent aan het Royal College of Art. Met hun project wilden ze mensen opnieuw met elkaar in contact brengen. Daarom ontwikkelden ze een nieuw element om de twee platformen van Delaktig bed met elkaar te verbinden. Het project kreeg de naam ‘Bro’, wat brug betekent in het Zweeds. Onder meer haar voorstel is nog tot eind deze maand te zien in Brussel. De serie Delaktig zal vanaf volgende maand

Info: Delaktig Gallery is nog tot 31 januari open in Antoine Dansaerstraat 90, 1000 Brussel. Open: di-vrij 13-18 uur, za 11-18 uur. Ikea