Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

It's all in the Remix!
vrijdag 01 december 2017

Kringwinkel Mechelen en studenten Meubelontwerp van Thomas More stellen inspirerende upcycling-ideeën voor in een vitrine-expo.

De objecten die u heel de maand lang ziet in de vitrine van de voormalige Kringwinkel, zijn bedacht én gemaakt door studenten Interieurvormgeving Studio Interieur & Meubel van Thomas More Hogeschool Mechelen. Zij werden enkele weken geleden uitgenodigd in de Kringwinkel om met enkele afdankertjes aan de slag te gaan.

Een grondige analyse van die “grondstof” leidde tot verrassende inzichten en inspiratie. Zonder veel toevoegingen slaagden de jonge vormgevers er in om nieuwe objecten neer te zetten, met een meerwaarde ten opzichte van het origineel. Dat afdankertje krijgt op die manier een onverwacht en nuttig tweede leven ….

Een peuterfietsje werd een rollator, een trampoline werd een fauteuil, een poppenbed en telraam werd een stoeltje, een thermosfles werd een lamp….

Kris Bauwelinck, operations manager van Ecoso, de overkoepelende organisatie achter Kringwinkel Mechelen: “ Deze voorwerpen tonen aan dat niet alles wat in de afvalcontainer terecht komt daar thuishoort. De studenten tonen dat je met afval supertoffe gebruiksvoorwerpen kan maken. Zij inspireren op die manier iedereen die op een duurzamere manier met spullen wil omgaan.”

De studenten maakten bovendien ook stop-motion-filmpjes waarin te zien is hoe oude spullen een nieuw leven krijgen. Ook die zijn te bezichtigen in de vitrine.

Info: De Expo Remix is nog tot eind dit jaar te zien in de voormalige Kringwinkel Mechelen op de Korenmarkt 12 in Mechelen.

Meer info: patrick.reuvis@thomasmore.be