Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

Toegepaste Architectuur, de nieuwste opleiding van Thomas More
maandag 08 januari 2018

De Thomas More-hogeschool kreeg zopas van de Vlaamse regering groen licht om in september 2018 te starten met een nieuwe opleiding. De professionele bachelor in de Toegepaste Architectuur focust op de praktische kant van de architectuur. Een bachelor in de Toegepaste Architectuur wordt de perfecte schakel tussen bouwheren, architecten en aannemers, én een bewaker van architecturale kwaliteiten in projecten.

 

 

Wat is dat eigenlijk, een toegepaste architect?

 

Opleidingsmanager Bart Milon: “Het is de verzamelnaam voor iedereen die er mee voor zorgt dat complexe architectuurprojecten tot een goed einde volbracht worden. In deze unieke opleiding ligt de focus op de meer praktische kant van architectuur. Hier groei je uit tot de perfecte schakel tussen bouwheren, architecten en aannemers.”

 

Wat zal je hier precies leren?

“Niet alleen hoe ruwbouw, interieur en meubelmaatwerk constructief in elkaar zitten en welke de belangrijkste  eigenschappen zijn van de materialen waarmee ze gebouwd worden. Je leert ook de meest hedendaagse computermodellen en tekenprogramma’s uit de architectuur en bouwwereld gebruiken, lezen, begrijpen én praktisch interpreteren. Je ervaart hoe virtueel bouwen de efficiëntie en duurzaamheid van de bouw verhoogt en hoe het  technische problemen detecteert nog lang voor de eerste graafmachine ter plaatse is. Je leert dus virtueel bouwen.”

 

Wat moet je kunnen om aan deze opleiding te beginnen? 

“Niet je vooropleiding maar je motivatie telt. Je leert écht al doende, én onder persoonlijke begeleiding van architecten, ingenieurs, interieurarchitecten, technisch tekenaars, cultuurhistorici, aannemers … Stapsgewijs tot je helemaal klaar bent voor het échte werkveld. Daar zullen ze je graag zien komen met je vakdeskundigheid, projectmanagement skills en vaardigheden in digitale visualisatie. In binnen- én buitenland.”

 

De Bachelor Toegepaste archiectuur zal ingericht worden op Campus Lucas Faydherbe, waar ook interieurvormgevers en meubelontwerpers opgeleid worden. 

 

Meer info vind je terug op www.thomasmore.be/bouwmee