Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

designprijs milaan

faydherbeACADEMIE

In Milaan, waar designstudenten van negen hogescholen of universiteiten samen zijn, heeft de Thomas More-hogeschool uit Mechelen met de studio Interieur en Service Design de eerste prijs gewonnen. Dat deed ze met een ontwerp voor een ontmoetingsplaats rond volkstuintjes.

De vakjury (architecten, designers en professoren) koos daarbij het project Under the Dome van de Mechelse schoolstudio als beste project. “Under the Dome is een project dat werd uitgevoerd in opdracht van de stad Mechelen. Onze laatstejaarsstudenten ontwierpen een ontmoetingsplaats rond de 50 volkstuintjes die de stad in de wijk Galgenberg in Mechelen-noord wil aanleggen. Doelstelling was om een betere interactie te stimuleren tussen de buurtbewoners en de huurders van de tuintjes. We ontwierpen een bar, een weggeefwinkel en van die dingen. Dat we met dit mooie project in de prijzen vallen, is een hele eer voor ons”, zegt docente Nansi Van Geetsom, die de prijs in ontvangst nam.

“De betrokken studenten (vier Belgen en een Litouwer, nvdr) zijn intussen allemaal afgestudeerd en aan het werk bij interieur- en ontwerpbureaus, dus dat zegt toch ook een en ander over hun talent en onze opleiding in Mechelen.” De stad Mechelen heeft het project Under the dome nog niet uitgevoerd, maar wat niet is, kan uiteraard nog komen. Zeker nu er een internationale designprijs aan vasthangt.

Interesse in dit werk? contacteer:
info.faydherbe@thomasmore.be